top of page

BIO Konopljin proteinski prah

HR EKO-05

100% prirodno

 

Bez dodataka i konzervansa


Koristi se kao dodatak prehrani  za svakog tko se brine za svoje zdravlje,

 

jer su  proteini vrlo bitni u svakodnevnoj prehrani, esencijalni su dio

 

organizma i sudjeluju u gotovo svim staničnim procesima. Za oporavak

 

mišića nakon treninga, izgradnju mišićne mase, gubitak težine jer drži

 

sitim i smanjuje potrebu za šećerom.

 

Herbio PREMIUM BIO protein, dobiven je isključivo od odabranih organski uzgojenih, sirovih sjemenki konoplje.

 

Za naše PREMIUM BIO proizvode pratimo i nadziremo porijeklo konoplje, jer danas je većina poljoprivrednih površina tretirana raznim kemikalijama: herbicidima, pesticidima, itd. koje biljke pri rastu apsorbiraju.

 

 Oznaka „organsko“ garancija je odsustva takvih neželjenih „dodataka“ u proizvodima.

 

Protein konoplje mogu  koristi svi se koji se bave profesionalno ili rekreativno sportom,bodybuildingom, ženskim fitnessom te ga koriste vegani i vegetarijanci, kao i svi oni koji žele izgubiti na težini.

 


Neki primjeri upotrebe proteina konoplje su:


- oporavak mišića nakon treninga za svakog tko se bavi sportom, treningom, teretanom...


- izgradnja mišićne mase uz trening i visoko kaloričnu prehranu, za bodybuilding


- gubitak težine jer smanjuje apetit i proizvodi hormon glukagon koji stimulira tijelo da se riješi viška masti trošeći je na energiju, lako se probavlja i nema šećera

 

- odličan kao zamjenski obrok, a osim toga ima jako malo zasićenih masti i nema kolesterola pa tijelo stvara puno manje sala od sirutke i crvenog mesa, te duže drži sitim i smanjuje potrebu za šećerom 


- svakodnevni dodatak prehrani  za svakog tko se brine za svoje zdravlje, jer su proteini vrlo bitni u svakodnevnoj       prehrani, esencijalni su dio organizma i sudjeluju u gotovo svim staničnim procesima 


Protein konoplje često koriste svi oni koji su prepoznali njegove prednosti jer su proteini  ključni za oporavak mišića i povećanje mase nakon treninga, te su jedni od glavnih izvora energije uz nisku UH dijetu koje se mnogi bodybuilderi drže jer pomaže gubitku masti i definiciji mišića


Protein konoplje je najbolje izbalansiran biljni protein, sadrži svih 20 aminokiselina uključujući i svih 9 esencijalnih. Sjeme konoplje ima najveći udio globulina edistina u prirodi koji se smatra najlakše probavljivim proteinom. Lako je probavljiv, te za razliku od nekih drugih proteina na tržištu (sirutka, soja) ne napuhava i ne uzrokuje nelagodu.


Bogat je esencijalnim masnim kiselinama kao što su omega-3 koje tijelo ne sprema kao salo, već ih koristi za oporavak, te uvelike pomažu u izgradnji mišića i imunološkom sustavu (ako tijelo ne dobiva dovoljno esencijalnih masnih kiselina pokušat će zadržati svoje vlastite masti, znači više sala) i ima idealan omjer omega-6 prema omega-3 masnim kiselinama (3:1), nužno potrebnim za zdravlje, mozak, cirkulaciju, srce, kosu, kožu, zglobove i imunitet.


Osim proteina, vlakana i esencijalnih masnih kiselina, bogat je i kalijem, kalcijem, magnezijem, cinkom i željezom, a nema glutena, mlijeka, laktoze, soje, sirutke, šećera, pesticida i herbicida, GMO, heksana, aditiva i konzervansa.


GLA kiselina (gama-linolenska) je najvažnija tvar za naš metabolizam i nužno je potrebna za djelovanje hormona, živaca, mišića i krvnog tlaka, koja se (osim u konoplji) nalazi u još samo tri biljke (boraču, pupoljci i crnom ribizu).


Protein konoplje sadrži antioksidanse, vitamine i minerale, nema poznatih alergena i potpuno je sirov(raw food) što znači da su svi enzimi očuvani.

 

Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g:

 

Protein/bjelančevine                   48 %

 

Ugljikohidrati                              5,16 %

 

Od toga prirodnog šećera          4 %

 

Vlakna                                       13,25 %

 

Masti                                         15,31 %

 

Energetska vrijednost               1506 kJ 

 

                                                   360 kcal

Način upotrebe: 


Pomiješajte 2 čajne žlice praha dnevno ili 3 žlice 3 puta dnevno za sportski aktivnije ljude u smoothie, shake ili juice.

 

Preporučena doza po obroku je 20g.

Za povečanje mišićne mase koristite do 50g po obroku.


Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu. Najbolje u hladnjaku.

 

bottom of page