top of page

Pelete od konoplje

Zbog specifičnog sastava ulja od konoplje i visoke koncentracije proteina u peletama od konoplje (sadrže svih 20 aminokiselina i svih 9 esencijalnih), te ugodnog orašastog okusa, ribe i životinje ih obožavaju.


Hladno prešano ulje od konoplje je vrlo ukusno i odlično je za kožu, krzno, zglobove, plodnost, imunitet, rast i razvoj životinja (pelete sadrže oko 15% ulja), a osim toga pelete imaju izrazito bogat sastav aminokiselina što ih čini izuzetno korisnim i hranjivima.


Konoplja je prirodni izvor ulja, proteina i dijetalnih vlakana, te je kao takva odličan izbor dodatka prehrani za životinje.


Osim za kućne ljubimce, vrlo je popularna kod uzgajivača konja, a sve više i kod uzgajivača stoke, te je već dugi niz godina jedna od glavnih atraktora u ribolovu šarana.


Životinje radije jedu peletiranu konoplju od one u zrnu, što rezultira boljom iskoristivošću, ne dolazi do raslojavanja hranjivih sastojaka u transportu, manje je prašine, te je pogodnija za hranjenje.


Herbio plus pelete od konoplje sadrže oko 30% proteina i 13% ulja.

Šaranske pelete


Herbio pelete od konoplje ne sadrže previše ulja, pa su samim time i lakše probavljive. Konopljino ulje se ne zgušnjava na niskim temperaturama, što znači da su pogodne i za ribolov u hladnijim mjesecima. Nakon što riba dođe na hranilište i počne se hraniti, dugo se zadržava čak i kad hrane nestane zbog sitnih čestica konoplje i tragova ulja.

Već je dugo poznato da je konoplja jedan od najboljih atraktora u šaranskom ribolovu, što nije ni čudo kada pogledamo njen sastav. Sadrži svih 20 aminokiselina, što ju čini izuzetno hranjivom, a znamo da je to velikoj ribi najvažnije, a osim toga je i lako probavljiva.


Kada riba sjedne na hranilište počinje se dosta živahno hraniti, jer pelete se, za razliku od boili, puno brže raspadnu na manje čestice i time mute vodu, što ribu potiče na dosta bezbrižno i manje oprezno hranjenje. Nije loše redovito hraniti s manjim količinama i time što dulje zadržavati ribu blizu vaših mamaca.


Mogu se koristiti i u PVA proizvodima u kombinaciji s uljem od konoplje, koje ne topi PVA.

bottom of page